配帶胸圍的正確理念 👙

大家仲記得自己一第一個著嘅BRA🤔,第一個買嘅BRA係點嗎??我都無哂印象lu!!! 只係記得揀左個款靚D嘅BRA,完全無理到SIZE啱唔啱,舒唔舒服嘅問題!!結果唔洗諗......成件事錯哂!!經過多年磨練後,得到一D嘅心得,今日同大家分亨吓!!!!!😚

點樣先叫合適?

相信呢一個問題都成為最多姊妹必問嘅問題吧!以下簡單幾點就能解答你嘅問題。

1. 穿著時,感覺要舒適,唔好太鬆或太緊。😜 2. 肩帶要有一隻手指位嘅鬆緊,要留意自己嘅肩帶是否經常跌落,如有就必須調整到合適嘅位置。👆🏼 3. 下圍位置試舉起雙手睇吓有無走位🙆‍♀,如有,便有可能胸圍SIZE唔合適。 4. 身體係郁動時,胸圍有無走位。如有就請再調較肩帶或背帶,情況無改善就應更換胸圍。💃🏼

要知道胸圍點先叫合適,仲有咩應該要注意呢?

發育時期嘅少女,你地應該要留意嘅地方多的是,因為係發肓期間,正確配帶胸圍意識更是不可缺少的, 因為呢段期間嘅妳,如戴錯唔啱嘅胸圍,後遺症可以說講係有一大堆啊!包括乳房扁平、下垂及向外拓展,出現寒背、曲膊或斜膊等問題。所以呢個時侯嘅妳,係發育時期可選擇唔太緊或無鋼圈款式嘅胸圍。咁樣可減輕乳房重量負荷,亦令呼吸輕鬆同埋令乳房發育、成長得更好、身型更完美。一般來說10-12歲起開始配帶胸圍,有一些會有機會早至7-8歲。又或者留意有初潮者便可以開始配帶。😉

東方女性胸部發育完成大約在18至19歲左右, 但都係因人而異。 姊妹們更應要好好保養呢一對女人嘅另一張臉!!!

今日講住咁多先,姊妹們要對自己好D!!💋

Recent Posts

Follow Us

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
pngwing.com.png

©2016 Copy right by Sisters Brabra. 

客服電郵:sistersbrabra@gmail.com

​門市地址1:旺角百寶利商業中心2104室

門市地址2:銅鑼灣地帶1樓164號

門市地址3:元朗嘉城廣場1005號

​門市地址4:荃灣新之城62號鋪

​門市地址5:觀塘巧明街萬年工業大廈1樓F3號

中國銀行: 01260000068685 Sisters brabra

滙豐/恆生:789-309-804-883

Sisters brabra

0